Hypotéky v roce 2018

15. únor 2018
Hypotéky stále patří u mnoha lidí k jedinému způsobu, jak si zajistit vlastní bydlení. Ovšem na doporučení České národní banky se zavádějí přísnější pravidla pro získání hypotečního úvěru. Důvodem jsou také rostoucí ceny nemovitostí, které rostou nejrychleji napříč celou Evropou.

Jak se řeší hypotéka při rozvodu?

22. leden 2018
Hypotéka je jedním z nejvýznamnějších rozhodnutí v životě, jelikož se jedná závazek na mnoho let. I zde může nastat celá řada komplikací, jednou z nich je rozvod. Manželé, kteří si pořídili hypotéku, mají v případě rozvodu následující možnosti:

Uzavírá se méně hypoték, proč?

19. leden 2018
Nikdo tím nechce říci, že by se banky měly méně lépe, naopak. Financování bydlení je pro banky zlatým dolem. Od začátku roku 2017 banky jen na hypotékách rozpůjčovaly 168 miliard korun, což je o osm miliard více než v roce 2016. Změnil se však trend a v posledním čtvrtletí roku 2017 nové uzavírání hypoték zaostávalo oproti předloňským výsledkům.

Co je to offsetová hypotéka?

15. leden 2018

Tuto specialitu nabízejí v Česku pouze tři banky, a to Raiffeisenbank, Fio a GE Money Bank. Podstatou offsetové hypotéky neboli hypotéky se započtením úspor je tzv. bilanční mechanismus založený na vzájemném započítávání zůstatku na spořícím a úvěrovém účtu.

Jak s hypotékou při nečekaných událostech

29. prosinec 2017
Hypoteční úvěr bývá během na dlouhou trať, během kterého číhají různé nástrahy a úskalí. Některým je možné se předem vyhnout, nebo se na ně připravit. Jednoznačná a jednoduchá ochrana před neschopností splácet úvěr však neexistuje.

K čemu je dobrá americká hypotéka?

29. prosinec 2017

Hlavním znakem americké hypotéky je to, že se jedná o půjčku, za kterou ručíte vlastní nemovitostí, ale peníze můžete na rozdíl od klasického hypotečního úvěru použít na cokoliv. V podstatě je to neúčelový spotřebitelský úvěr, který je ale zajištěn zástavním právem k nemovitosti.

123456789101112

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.