Stejné typy hypoték jako banky poskytují úvěrová a spořitelní družstva. Pokud tedy máte problém se získáním hypotéky v bance, může vám pomoci nebankovní hypotéka. Jaké informace byste o takových hypotékách měli vědět?

Výhody nebankovních hypoték
- lze půjčit až 70 % zástavní hodnoty
- lze kdykoliv splatit
- tolerance záznamů v registrech
- vhodné pro podnikatele s nízkým oficiálním příjmem
- splatnost je možná až na 30 let

Zadat poptávku

Nebankovní hypotéka - najdeme řešení pro všechny. Nižší příjem, záznam v registru, insolvence nemusí být problém. Vybereme na trhu tu nejvhodnější variantu financování. 

Konec bezpříjmových nebankovních hypoték

Nový zákon o spotřebitelském úvěru zakazuje poskytovat spotřebitelům hypotéky bez doložení příjmů, a to bez ohledu, zda se to týká banky či nebankovního subjektu. Kdo by takovou hypotéku poskytl, vystavil by se riziku, že by mu klient nemusel platit úroky.

Úvěrová družstva sice nemohou poskytovat nebankovní hypotéky bez toho, aniž by zkoumala klientovu schopnost splácet, ale přesto mají konkurenční výhodu v tom, že nemají tak přísný proces při hodnocení klienta jako banky. Svou bonitu jim můžete prokázat výpisem z účtu.

Na co lze nebankovní hypotéku využít?

Prakticky ke stejným účelům jako bankovní hypotéky na bydlení, americké hypotéky nebo hypotéky pro podnikatele. Specialitou nebankovních hypoték je možnost využít je na vyplacení vlastní exekuce. Například Úvěrové družstvo vyplatí v rámci prvního čerpání exekuci v den podpisu úvěrové a zástavní smlouvy. Po tuto dobu není hypotéka úročena, nejdéle však po dobu 90 dní. Po vkladu zástavního práva ve prospěch družstva je poskytnut zbytek úvěru.

Nebankovní hypotéky na bydlení i na podnikání

Účelem nebankovní hypotéky může být koupě nemovitosti pro vlastní bydlení, ale také výstavba či rekonstrukce. Zajímavý je rozsah výše, která může být od 200 tisíc až do 30 milionů Kč s fixací 1-5 let a dobou splatnosti 5 až 20 let.

Nebankovní hypotéky mohou využít i začínající podnikatelé, kteří zatím nemají historii, ani potřebné obraty a zisky. Mohou je využít na provozní účely, na nákup investičních celků atd.

Pozor na nevýhody

  • nebankovní hypotéky mají vyšší poplatky
  • na bydlení se poskytují nebankovní hypotéky na nižší LTV. Musíte mít vyšší hodnotu zástav než je výše hypotéky

Odklad splátek v době koronaviru: Postup a užitečné tipy

27. duben 2020
Přišli jste v důsledku pandemie o zaměstnání nebo nasmlouvané zakázky? Máte problém kvůli koronaviru splácet hypotéku, spotřebitelský či podnikatelský úvěr? Ať už se potýkáte s výpadkem celého příjmu nebo jeho významné části, doporučujeme vám seznámit se s možnostmi, jak takovou situaci řešit.

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.