Důsledky vyšší inflace? Například dražší hypotéky

15. srpen 2018
Inflace je nepříjemná skutečnost, která nejen zdražuje hypotéky a znehodnocuje úspory střadatelů na jejich bankovních účtech. Aktuální výše inflace překročila dvě procenta a ČNB zvyšuje úrokové sazby.

Po vlastním bydlení touží čím dál tím více lidí, kteří jsou single

25. červenec 2018
V posledních letech roste počet lidí, kteří chtějí mít vlastní bydlení je pro sebe a bydlet sám. Tento trend souvisí jednak se stále vysokou rozvodovostí, a jednak s fenoménem, který je znám jako „život singl“.

Proč jsou hypotéky tak drahé?

20. červenec 2018
Opatřit si vlastní bydlení je stále těžší. Ceny nemovitostí rostou a banky znovu zpřísňují podmínky pro získání hypotéky. Podle analýz zdražily byty v letošním prvním čtvrtletí oproti stejnému období r. 2017 o téměř 16 procent, v Praze dokonce o 17,5 procent.

Do realit se už neinvestuje tolik co dříve

15. červenec 2018
Ještě nedávno Češi s oblibou investovali do nemovitostí. Pokud někdo před pěti lety investoval v Praze do bytu jeden milión korun, vydělal za pět let 680 tisíc korun. Lepší zhodnocení měla pouze virtuální měna bitcoin nebo průmyslový index americké burzy.

Hypotéka bude pro mladé hůře dostupná než dříve

25. červen 2018
Získat vlastní bydlení bude od letošního října podstatně horší pro mladé páry s dětmi a pro lidi s průměrnými příjmy. Důvodem je opatření ČNB, které zpřísňuje podmínky pro poskytnutí hypotečních úvěrů.

I pořízení družstevního bytu má svá úskalí

20. červen 2018
Hledáte-li družstevní byt v inzerátech, je dobré si dát pozor zejména na poznámku, že v brzké době bude možný převod bytu do osobního vlastnictví. To totiž nemusí být pravda. Raději se seznamte s tím, co bude pro vás znamenat, když byt zůstane ve vlastnictví družstva.
123456789101112

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.