Jaká je budoucnost nájemního bydlení v ČR?

15. říjen 2018
Doposud nebylo nájemní bydlení v Česku tak oblíbené, jako v jiných zemích. Lidé chtějí raději bydlet ve vlastním, než v pronajatém bytě. Tento stav by se ovšem díky přísnějším podmínkám nastaveným od října letošního roku bankami na doporučení ČNB mohl změnit.

Je možné získat hypotéku bez vlastních peněz?

5. říjen 2018
Na doporučení ČNB nabízejí tuzemské banky od října 2018 hypoteční úvěry pouze do 80 procent, maximálně 90 % ceny nemovitosti. Ovšem v pásmu 80-90 % mohou poskytnout pouze 15% z celkového objemu sjednaných hypoték.

Ovlivní přísnější regulace hypoték jejich cenu?

24. září 2018
Ceny nemovitostí rostou v Česku již několik let a jejich současnou úroveň považují nejen zájemci o pořízení nového bydlení za přemrštěnou. Jen každý zhruba sedmý člověk je považuje za přiměřené.

Je třeba údržba či oprava zařízení v pronajatém bytě? Držte se těchto pravidel

12. září 2018
V nájemní smlouvě se zpravidla obě smluvní strany dohodnou na podmínkách pronájmu a na vybavení bytu. Někdo preferuje prázdný byt, aby si ho mohl zařídit po svém, pro jiného je rozhodující, zda je v bytě vybavená kuchyň, zda je tam pračka apd.

Mladé páry si mohou na bydlení půjčit od státu

25. srpen 2018
Financovat vlastní bydlení je pro mladé lidi stále obtížnější. Stát ztěžuje podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů, ale pomáhá alespoň některým tzv. Programem pro mladé.

Kolik stojí bydlení? Mnoho mladých nemá ani ponětí

20. srpen 2018
České domácnosti musí největší část ze svého rodinného rozpočtu vydat na bydlení. Přitom mnoho mladých vůbec netuší, kolik jejich rodiče každý měsíc platí za nájem, hypotéku, zálohy na energie či vodu.
123456789101112

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.