Červnový nárůst hypoték: Trh mírně ožívá s průměrnou sazbou 5,86%

20. červenec 2023
V minulém měsíci bylo na hypotékách čerpáno celkem 14 miliard korun, což je nejvíce od poloviny loňského roku, naznačujíc tak mírné oživení hypotečního trhu.

Na vlastní bydlení dosáhne více lidí. ČNB uvolnila limity pro získání hypoték

12. květen 2020

Ve snaze o oživení trhu postiženého epidemií koronaviru se Česká národní banka rozhodla zmírnit podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů. Díky uvolnění limitů tří úvěrových ukazatelů, na základě kterých se posuzují nové žádosti, budou nyní hypotéky dostupnější. Možnost pořídit si nové bydlení tak získá mnohem více lidí.

Odklad splátek v době koronaviru: Postup a užitečné tipy

27. duben 2020
Přišli jste v důsledku pandemie o zaměstnání nebo nasmlouvané zakázky? Máte problém kvůli koronaviru splácet hypotéku, spotřebitelský či podnikatelský úvěr? Ať už se potýkáte s výpadkem celého příjmu nebo jeho významné části, doporučujeme vám seznámit se s možnostmi, jak takovou situaci řešit.

Došly peníze na hypotéku, co dělat?

25. září 2019
Současný ekonomický růst nebude trvat věčně. Pokud začne výkonnost české ekonomiky klesat, dají se očekávat i problémy tuzemských domácností, které splácejí hypotéku.

Co byste měli vědět o pořizování družstevního bytu?

20. září 2019
V pořizování bytu v osobním vlastnictví a družstevního bytu je velký rozdíl. V inzerátech se často objevuje poznámka, že v brzké době bude možný převod bytu do osobního vlastnictví. Budete-li si chtít družstevní byt pořizovat, věnujte této poznámce pozornost a zjistěte si, zda je to vůbec pravda.

Krátkodobé pronájmy mají své klady i zápory

15. září 2019
Chcete-li pronajmout svůj byt, můžete slušně vydělat i při krátkodobém pronájmu. Má to ale i svá rizika. Hitem posledních let je Airbnb a další online platformy, které zprostředkovávají ubytování pro krátkodobé návštěvy.
123456789101112

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.