Sepsání nájemní smlouvy neberte na lehkou váhu

10. září 2019
Stará dobrá zásada zní, že co je psáno, to je dáno. Platí to i pro vztah pronajímatele s nájemce. Pokud chcete pronajmout byt nebo dům a nemáte právní vzdělání, nepouštějte se do právního kutilství a raději svěřte sepsání nájemní smlouvy právníkovi.

S hypotékou mohou pomoci i rodiče

20. srpen 2019
Hypotéka patří stále k nejvyužívanějším způsobům financování bydlení. Je to ale také závazek mnohdy na celý život. Zejména mladí lidé nemají zpočátku vysoké příjmy, které by jim zajišťovaly nadstandardní životní styl.

Nájemní byt a trvalý pobyt

15. srpen 2019
Je pochopitelné, že pokud nájemce žije v pronajatém bytě či domě, chce být na tomto místě také evidován, tedy mít zde zřízený trvalý pobyt.

Ceny za pozemky rapidně vzrostly

10. srpen 2019
Pokud poptávka převyšuje nabídku, je logické, že ceny jdou nahoru. To platí v každé oblasti, nemovitosti nevyjímaje. Kombinace silné poptávky a nedostatku volných stavebních parcel tlačí ceny pozemků nahoru.

Bouráte starý dům? Nezapomeňte na tyto povinnosti

25. červenec 2019
K demolici starého domu je třeba vyřídit řadu dokladů a povolení, bez nichž se do bourání nemůžete pustit. Abyste se vyhnuli problémům s úřady a případné pokutě, musíte před demolicí vyřídit následující.

Kdy lze dostat okamžitou výpověď z bytu?

20. červenec 2019
Pronajímatel má právo vypovědět nájemci nájem bez výpovědní doby v případě, že nájemce poruší svou povinnost zvlášť závažným způsobem. Může na nájemci požadovat, aby bez zbytečného odkladu byt odevzdal, nejpozději však do jednoho měsíce od skončení nájmu.
123456789101112

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.