I pořízení družstevního bytu má svá úskalí

20. červen 2018
Hledáte-li družstevní byt v inzerátech, je dobré si dát pozor zejména na poznámku, že v brzké době bude možný převod bytu do osobního vlastnictví. To totiž nemusí být pravda. Raději se seznamte s tím, co bude pro vás znamenat, když byt zůstane ve vlastnictví družstva.

Hypotéka nemusí být jen na bydlení

15. červen 2018
Hypotéky, i když jejich podmínky se neustále zpřísňují, jsou stále tou nejčastější formou, jak získat peníze. Obvykle se u hypoték dodává spojení, že je pouze na bydlení, ale jednou z variant hypoték je americká hypotéka.

Jak řešit krizové situace u hypoték?

29. květen 2018
Život přináší vedle radostí i nepříjemné situace. Pokud člověk splácí hypotéku a život mu zkomplikuje rozvod, ztráta zaměstnání či jiná událost, může po dosavadním bezproblémovém splácení nastat složitá situace.

O předčasné splátky hypoték je minimální zájem

20. květen 2018
Již déle než rok mají klienti bank, kteří si pořídili bydlení na hypotéku, možnost splatit až čtvrtinu hypotéky. Zatím toho ale příliš nevyužívají. Při projednávání zákona o spotřebitelském úvěru strašily banky, že po zavedení této možnosti budou muset zdražit hypoteční úvěry.

Družstevní byt nebo v osobním vlastnictví: Který je výhodnější? 

15. květen 2018
Bydlení je jednou ze základních životních potřeb člověka. Je několik způsobů, jak si bydlení pořídit, ale většina lidí dává přednost formě vlastnictví. Umožňují to i banky poskytováním hypoték, jejichž splátky jsou téměř ve stejné výši jako nájem, ovšem peníze dáváte do vlastního bydlení.

Ceny hypoték rostou, zájem o ně však ne

25. duben 2018
Doba levných hypoték pominula a v letošním roce jejich cena vzrostla. Tento trend se odrazil na hypotečním trhu na zájmu lidí o nové hypoteční smlouvy. Například letos lednu jich bylo sjednáno o více než 1500 méně než v prosinci 2017.
12345678910111213

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.