Pravidla podnájmu jsou někdy tvrdá, kdy lze ubytovat dalšího člena domácnosti?

25. červen 2019
Lidé si často pletou pojmy pronájem a podnájem. Často jsou také nejasnosti kolem souhlasu pronajímatel s ubytováním dalších osob v nájemním bytě, s vyznačením trvalého pobytu na adrese obecního bytu v občanském průkazu podnájemníka apd.

Co byste měli vědět o hypotéce na výstavbu domu?

20. květen 2019
Financovat pořízení domu nebo bytu hypotečním úvěrem je jednou z nejvyužívanějších variant. Ovšem je třeba si vše důkladně propočítat, jelikož tato forma financování bydlení má svá specifika a několik úskalí.

Češi chtějí bydlet ve vlastním, většina se však musí tohoto snu vzdát

25. duben 2019
Přáním většiny Čechů je bydlet ve svém. Odborníci však očekávají, že od letošního roku se poměr mezi vlastním a nájemním bydlením přehoupne ve prospěch nájmu, tak, jako je tomu v sousedních zemích.

Jaký je rozdíl mezi nájmem a podnájmem?

20. duben 2019
Často se vyskytuje názor, že nájem a podnájem to to samé. To je však omyl, jelikož mezi těmito dvěma pojmy je rozdíl. V obou případech jde o vztah mezi dvěma smluvními stranami, avšak osoba v nájmu má oproti podnájemníkovi větší práva.

Nájemník se nechce vystěhovat, co dělat?

15. duben 2019
Koupit byt jako investici a pak ho pronajímat, to je v Česku velmi častý jev. Nájemné je pak pro pronajímatele příjemný přilepšením do rodinného rozpočtu. Ovšem také se může dostat do situace, že nájemník přestane platit nájemné a odmítá se vystěhovat.

Přes 40% mladých má bydlení díky rodičům

25. březen 2019
Bydlení patří spolu s jídlem k základním lidským potřebám. Ne každý dosáhne na vlastní bydlení, a to zvláště mladé začínající rodiny. Proto jsou vítanou pomocí jednak různé formy spoření či hypotečních úvěrů, a jednak pomoc rodičů.
12345678910111213

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.