Podle Hypoteční banky je s bydlením spokojeno 74% lidí

15. leden 2019
Poté, co banky na doporučení ČNB zpřísnily podmínky pro poskytování bypotečních úvěrů, se objevily obavy, že řada mladých lidí na hypotéku již nedosáhne. Zaplatit 20% hypotéky ze svého, nebo s pomocí rodičů není pro některé mladé jednochou záležitostí.

Může pronajímatel vstupovat do nemovitosti?

20. prosinec 2018
Ve vztahu pronajímatel vers. nájemce se střetávají dva zájmy. U pronajímatele je to právo na kontrolu jeho majetku a u nájemce zase jeho právo na soukromí. Někdy dochází díky nejasnému výkladu ke sporům.

Stavební spoření se vrací do hry, na co láká klienty?

4. prosinec 2018
Stavební spoření se u nás těší stále velké oblibě a letos slaví již 25 let své existence. Zájem o nové smlouvy mezi lidmi roste a navíc je podporován různými akcemi spořitelen, které lákají nové klienty.

Rozhodli jste se pro hypotéku? Nezapomeňte také na tyto výdaje

25. listopad 2018

Podmínky pro poskytování hypoték se v posledním roce značně zpřísnily. Zároveň rostou ceny nemovitostí, takže klienti žádají o financování bydlení co nejvíce z úvěru. Ovšem hypotéka dnes už nepokryje všechny náklady spojené s pořízením vlastního bydlení, přičemž jde pouze o „holou“ nemovitost.

Hypotéka a leasing aneb Když si musíte vybrat

15. listopad 2018
Česká národní banka omezila od října 2016 poskytování 100% hypoték. Od dubna 2017 pak bankám stanovila dávat hypotéky jen do 80% ceny nemovitosti. Od října letošního roku navíc nesmí celkové měsíční úvěrové splátky žadatele přesáhnout 45% čistého příjmu a jeho celkový dluh devítinásobek čistého ročního příjmu.

Co je to státní hypotéka?

10. listopad 2018

V souvislosti se státní hypotékou se očekával enormní zájem především od mladých. Doposud byl ovšem objem peněz vyčerpán pouze ze dvou třetin. Otázka proto zní, zda je státní hypotéka dobrý produkt?

12345678910111213

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.