Časté mýty kolem nájemního bydlení

15. březen 2019
Nájem je jednou z nejčastějších forem bydlení. Stále však kolem nájemních smluv a nájemního bydlení panuje řada nejasností a mýtů. Například, zda může pronajímatel opravu nájemníka beze všeho vyhodit, jakmile mu skončí nájemní smlouva?

Co udělat pro změnu trvalého pobytu?

20. únor 2019
Změna adresy trvalého pobytu se ohlašuje na obecním úřadu, případně úřadu městské části nebo městského obvodu, a to v místě, kam se stěhujete. Budete muset doložit, že máte právo užívat byt nebo dům, do kterého si chcete trvalý pobyt přihlásit.

Jak se budou vyvíjet úrokové sazby u hypoték na začátku roku 2019

20. únor 2019
Jaký očekávají odborníci vývoj úrokových sazeb na hypotékách?

Jak na délku fixací úroků u hypotéky?

10. únor 2019
Uvažujete-li letos o hypotéce, budete se muset zajímat o délku fixace úroků a o to, jaké období bude nejvýhodnější z hlediska příznivého úroku. Před nedávnem se začaly zvedat úroky na hypotékách, které se aktuálně pohybují v rozmezí 2-3 procent.

Kdy je možné odečíst hypotéku z daní?

25. leden 2019
Pokud využíváte nemovitost k bydlení svého či svých blízkých, můžete úroky zaplacené za úvěry na bydlení uplatnit jako odečitatelnou položku na daních z příjmu až do částky 300 tisíc Kč. V praxi to má ale háček, jelikož tato možnost neplatí pro každého.

O nájmy je větší zájem, mohou za to dražší hypotéky

20. leden 2019
Zatímco v zahraničí je bydlení v nájmu zcela běžné, v ČR tomu tak zdaleka není. Situace se však obrací po zavedení přísnějších podmínek pro poskytování hypoték od 1.10.2018. Ubylo totiž zájemců o koupi nemovitosti, ale daleko více lidí se zajímá o nájemní bydlení.
12345678910111213

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.