Stavební spoření se vrací do hry, na co láká klienty?

4. prosinec 2018

Stavební spoření se u nás těší stále velké oblibě a letos slaví již 25 let své existence. Zájem o nové smlouvy mezi lidmi roste a navíc je podporován různými akcemi spořitelen, které lákají nové klienty. S blížícím se koncem roku se objevují časově omezené akce, neboť toto období je pomyslným vrcholem sezóny uzavírání smluv o stavebním spoření díky možnosti získat státní podporu i za stávající rok. Uveďme si některé příklady.

Českomoravská stavební spořitelna

Nabízí mladým ve věku 18 až 35 let slevu až 2000 Kč z poplatku za uzavření, pokud si smlouvu sjednají do konce roku 2018. To pro klienta fakticky znamená, že smlouvu o stavebním spoření s cílovou částkou 200 tisíc Kč má zdarma.

Modrá pyramida

Uzavřete-li smlouvu do 14. prosince 2018 a do 4 měsíců vložíte na účet alespoň 2000 Kč, získáte prémii ve výši poplatku za uzavření smlouvy, maximálně však 2000 Kč.

Klientům do 21 let nabízí bonus za uzavření smlouvy ve výši až 1500 Kč, pokud do 4 měsíců vloží na účet minimálně 1% z cílové částky, což opět znamená u smluv s cílovou částkou do 150 tisíc Kč uzavření zdarma.

Pro klienty od 55 let výše nabízí při uzavření smlouvy s cílovou částkou do 200 tisíc bonus až 2 tisíce, pokud do 4 měsíců od uzavření vloží 1% z cílové částky.

Raiffeisen stavební spořitelna

Kdo uzavře smlouvu do 17.12.2018 a vloží na účet do dvou dnů 20 tisíc Kč, obdrží bonus ve výši poplatku za uzavření smlouvy, maximálně 2 tisíce Kč. Zároveň pro klienty do 25 let nabízí zvýhodněné úročení vkladů ve výši 1,5%.

Stávající klienti, kteří měli k 21.10.2018 naspořeno 95% a tuto částku navýší, získají bonus ve výši poplatku za zvýšení, maximálně však 1500 Kč.

Stavební spořitelna České spořitelny

Klientům do 15 let nabízí bonus ve výši poplatku za uzavření smlouvy, maximálně však ve výši 1500 Kč, bude-li smlouva sjednána do konce r. 2018. Navíc děti do 5 let obdrží jako dárek LED lampičku a děti od 6 do 15 let pak powerbanku.

Stavební spořitelny využívají i méně tradiční motivace a zvýhodnění klientů ať už v průběhu celého roku, nebo jen v určitém období. Příkladem je charitativní akce Cihla od SSČS, kdy klient zakoupením cihličky na podporu mentálně postižených získá slevu 500 Kč na uzavření smlouvy. Modrá pyramida zase motivuje výší úroku. Slevy lze získat také při uzavření smlouvy prostřednictvím on-line prodejních kanálů.

Kalkulačka

Did you like this article? Share it!

  
  

Potřebujete půjčku na bydlení, podnikání nebo máte jinou finanční potřebu?

Zadat poptávku

Nezávazně a bezpečně.

Související články z webu

25. červenec 2019
Bouráte starý dům? Nezapomeňte na tyto povinnosti

K demolici starého domu je třeba vyřídit řadu dokladů a povolení, bez nichž se do bourání nemůžete pustit. Abyste se vyhnuli problémům s úřady a případné pokutě, musíte před demolicí vyřídit následují

22. leden 2018
Jak se řeší hypotéka při rozvodu?

Hypotéka je jedním z nejvýznamnějších rozhodnutí v životě, jelikož se jedná závazek na mnoho let. I zde může nastat celá řada komplikací, jednou z nich je rozvod. Manželé, kteří si pořídili hypotéku,

15. leden 2018
Co je to offsetová hypotéka?

Tuto specialitu nabízejí v Česku pouze tři banky, a to Raiffeisenbank, Fio a GE Money Bank. Podstatou offsetové hypotéky neboli hypotéky se započtením úspor je tzv. bilanční mechanismus založený na vz