Hypotéka kalkulačka

Tak už je to definitivní. Chcete se stěhovat. Máte zhruba představu o tom, jak by váš nový sen měl vypadat. Přesto ale máte pořád z hypotéky trochu obavy. Kolik budu splácet? Jak dlouho? A opravdu to náš rozpočet vůbec zvládne?

Zadat poptávku     Kalkulačka

Jak si mám vybrat správnou banku? Která hypotéka je pro mě ta pravá?

Nebojte se ničeho. V dnešní době už můžete mít jasno dřív, než byste stihli vymyslet další pochybovačnou otázku. Najeďte do naší hypoteční kalkulačky, jednoduše zadejte potřebné údaje a už za pár minut budete vědět, do jaké banky a s čím byste si měli namířit, a s jakým výsledkem odejdete. Kalkulačka vám totiž sama porovná nabídky a vybere tu nejvýhodnější, která přesně sedne vašim možnostem a také požadavkům.

Jak vypočítat hypotéku

Kalkulačka srovnává hypoteční úvěry podle dotazníčku, kde vyplníte následující: účel hypotéky, obnos, který si chcete půjčit, kupní cenu nemovitosti, jak dlouho chcete splácet a dobu fixace. Výsledkem bude výše měsíční splátky za hypotéku, kterou si berete na financování nemovitosti.

Naše hypoteční kalkulačka srovnává nabídky z těchto bank:
Česká spořitelna, ČSOB banka, Equa bank, FIO banka, Moneta bank, Hypoteční banka, Komerční banka, mBank, Oberbank, Raiffeisenbank, Sberbank, Unicredit, 

Zadat poptávku

Červnový nárůst hypoték: Trh mírně ožívá s průměrnou sazbou 5,86%

20. červenec 2023
V minulém měsíci bylo na hypotékách čerpáno celkem 14 miliard korun, což je nejvíce od poloviny loňského roku, naznačujíc tak mírné oživení hypotečního trhu.

Na vlastní bydlení dosáhne více lidí. ČNB uvolnila limity pro získání hypoték

12. květen 2020

Ve snaze o oživení trhu postiženého epidemií koronaviru se Česká národní banka rozhodla zmírnit podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů. Díky uvolnění limitů tří úvěrových ukazatelů, na základě kterých se posuzují nové žádosti, budou nyní hypotéky dostupnější. Možnost pořídit si nové bydlení tak získá mnohem více lidí.